Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 6. 10. do 13. 10. 2024

Mimořádná sbírka na pomoc obětem povodní – neděli 29. září se vybralo v Pardubicích 80.020 Kč, v Rosicích 9.525 Kč, v Mikulovicích 9.240 Kč.

Káva po „deváté“ – v neděli 6. října po mši svaté jste zváni na farní sál na kávu a společné posezení.

Zvonění za mír ve Svaté zemi – v pondělí 7. října v 19:00 (výročí teroristického útoku Hamasu v Izraeli) se po celé naši zemi rozezní zvony na připomínku obětí útoku, ale i jako výzva k modlitbě za mír ve Svaté zemi.

Přednáška P. Ladislava Heryána na téma: Bůh v mém životním příběhu – v pondělí 7. října v 18:30 jste zváni na přednášku salesiánského kněze a biblisty P. L. Heryána do Institutu Paměti národa (Machoňova pasáž). Cena je 60 Kč.

Setkání seniorů – ve středu 9. října od 14:30 na faře.

Uzávěrka zpravodaje farnosti č. 6 – příspěvky lze zasílat do středy 9. října.

Adorace za účastníky kurzu Alfa – ve čtvrtek od 18:30 do 20:30 v kostele sv. Bartoloměje.

Modlitba růžencev pátek 11. října v 17:30 v kostele sv. Bartoloměje. Modlitbu povedou skauti.

Večeřadlo Panny Marie – v sobotu 12 října v 7:00 v kostele sv. Jana Křtitele.

Svátost nemocných – se bude udílet v neděli 13. října při všech bohoslužbách v Pardubicích včetně salesiánů a také v Třebosicích, Rosicích a Mikulovicích. Svátost se bude udílet i při sobotní mši sv. s nedělní platností. Na přijetí svátosti nemocných je vhodné se připravit i svátostí smíření.

 

Sčítání návštěvníků bohoslužeb – proběhne v našich kostelích v neděli 13. října. Každý z vás (včetně dětí) dostane při vstupu do kostela lístečky, které v závěru mše sv. společně označíme. Jedná se o sčítání ve všech farnostech ČR.

 

Výlet pro ministranty do Litomyšle otec Piotr zve ministranty na výlet do Litomyšle v sobotu 12. října. Na programu mše svatá, prohlídka kostela, sportovní hry. Více informaci na plakátku. Přihlášky do 10. října u otce Piotra.

Farní pouť do Pravonína a Vlašimi – se bude konat v sobotu 19. října. Cena je 300 Kč. Bližší informace naleznete na webových stránkách farnosti, kde se můžete i přihlásit. Je možné se přihlásit i přes lístečky v kostele sv. Bartoloměje a sv. Jana Křtitele.

Změna úředních hodin – vzhledem k plánované nepřítomnosti pastorační asistentky budou úřední hodiny do odvolání omezeny pouze na úterý a čtvrtek 9:00 – 11:00. Schůzky mimo úřední dobu si sjednávejte telefonicky u P. Piotra Antkiewicze tel: 603 550 271.

 

 

Historie