Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 15. 9. do 22. 9. 2024

Sbírka na církevní školství v diecézi – v neděli 15. září při všech bohoslužbách.

Poutní mše svatá v Kokešově – v neděli 15. září v 15:00. Po mši svaté P. Jan Uhlíř požehná nově postavený patník Svatojakubské poutní cesty u kapličky.

Zpravodaj farnosti č. 5 – vychází v neděli 15. září.

Farní den - v neděli 22. září jsou všichni pardubičtí farníci i věřící z Rosic, Mikulovic a Třebosic zváni na mši svatou v 9:30 do kostela sv. Bartoloměje. Na této mši svaté poděkujeme za 25 let kněžství P. Jana Uhlíře. Po mši svaté se sejdeme ke společnému obědu, posezení a povídání na farní zahradě. Mše svatá tuto neděli bude pouze v 9:30 a v 19:00 v kostele sv. Bartoloměje. 

Prosíme o přispění sladkých a slaných dobrot na společný stůl. Kdo z vás je ochoten pomoci v průběhu farního dne, přihlaste se prosím u Pavly Pecnové (tel.:  604737790, ppecnova@seznam.cz). Budeme rádi za každou pomoc.

Čtvrteční adorace – od 18:30 do 20:30 v kostele sv. Bartoloměje. 

Kurz Alfa – cyklus diskuzních večerů (nejen) pro všechny hledající, kteří přemýšlí na duchovním rozměrem svého života bude probíhat každý čtvrtek (od 3. října) od 19:00 na faře. Popřemýšlejme, zda není v našem okolí někdo, koho bychom mohli pozvat, případně ho na kurz doprovodit. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím e-mailu: kurzalfapardubice@gmail.com nebo vyplněním přihlášky na webových stránkách farnosti. Každou neděli před požehnáním se budeme společně modlit za připravovaný kurz Alfa. 

Zapisování intencí – od pondělí 16. září začíná možnost zápisu intencí na měsíce říjen, listopad a prosinec. 

Výuka náboženství – začíná ve čtvrtek 19. září.

Sbírka na nový oltář – v neděli 22. září při bohoslužbě v 9:30 a v 19:00 proběhne sbírka na nový oltář do kostela sv. Bartoloměje.

Diecézní setkání seniorů – se koná v Hradci Králové ve čtvrtek 26. září. Všichni senioři jsou srdečně zváni! Do 20. září se mohou zájemci hlásit u P. Piotra Antkiewicze.
19. – 25. září proběhne Týden modliteb za seniory a nemocné. Diecézní centrum pro seniory děkuje všem, kdo se k modlitbám přidají.

Příprava na život v manželství – zájemci se mohou přihlásit u manželů Traxlerových na tel.: 608 449 866 nebo crhk@volny.cz. První setkání bude v neděli 6. října v 15:30 u Traxlerů.

Biskupství královehradecké – nabízí místo stavebního technika/čky pro oblast pardubicka a čáslavska. Životopis a motivační dopis je nutné zaslat do 20. 9. 2024 na personalni@bihk.cz. Bližší informace naleznete na webových stránkách biskupství nebo naší farnosti.

Oblastní charita Pardubice - nabízí volná pracovní místa na pozicích Koordinátor beneficí - fundraiser junior, terénní pečovatelka Charitní pečovatelské služby Lázně Bohdaneč a pečovatelka pobytových odlehčovacích služeb Červánky v Třebosicích. Více informací najdete na webu Oblastní charity Pardubice.

 

Historie