Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 8. 9. do 15. 9. 2024

Farní den - v neděli 22. září jsou všichni pardubičtí farníci i věřící z Rosic, Mikulovic a Třebosic zváni na mši svatou v 9:30 do kostela sv. Bartoloměje. Na této mši svaté poděkujeme za 25 let kněžství P. Jana Uhlíře. Po mši svaté se sejdeme ke společnému obědu, posezení a povídání na farní zahradě. Mše svatá tuto neděli bude pouze v 9:30 a v 19:00 v kostele sv. Bartoloměje.

Setkání seniorů – ve středu 11. září v 14:30 na faře.

Čtvrteční adorace – od 18:30 do 20:30 v kostele sv. Bartoloměje. 

První setkání biřmovanců – ve středu 11. září od 18:45 na faře. Pokud má ještě někdo zájem o přípravu na biřmování, tak se co nejdříve přihlaste u otce Jana Uhlíře.

Sbírka na církevní školství v diecézi – v neděli 15. září při všech bohoslužbách.

Poutní mše svatá v Kokešově – v neděli 15. září v 15:00. Po mši svaté P. Jan Uhlíř požehná nově postavený patník Svatojakubské poutní cesty u kapličky.

Zpravodaj farnosti č. 5 – vychází v neděli 15. září.

Ministrování děvčat v klášterním kostele – dívky, které touží po této službě, hlaste se u otce Jana Uhlíře.

Kurz Alfa – cyklus diskuzních večerů (nejen) pro všechny hledající, kteří přemýšlí na duchovním rozměrem svého života bude probíhat každý čtvrtek (od 3. října) od 19:00 na faře. Popřemýšlejme, zda není v našem okolí někdo, koho bychom mohli pozvat, případně ho na kurz doprovodit. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím e-mailu: kurzalfapardubice@gmail.com. Každou neděli před požehnáním se budeme společně modlit za připravovaný kurz Alfa. 

Zapisování intencí – od pondělí 16. září začíná možnost zápisu intencí na měsíce říjen, listopad a prosinec. 

Výuka náboženství – začíná ve čtvrtek 19. září.

Přijetí katechumenů – v neděli 22. září budou slavnostně přijati při mši svaté v 9:30 v kostele sv. Bartoloměje.

Sbírka na nový oltář – v neděli 22. září při bohoslužbě v 9:30 a v 19:00 proběhne sbírka na nový oltář do kostela sv. Bartoloměje.
  
Diecézní setkání seniorů – se koná v Hradci Králové ve čtvrtek 26. září. Všichni senioři jsou srdečně zváni! Do 20. září se mohou zájemci hlásit u P. Piotra Antkiewicze.

Benefiční koncert talentovaných studentů Konzervatoře Pardubice - koncert pořádaný Oblastní charitou Pardubice se uskuteční v pondělí 9. září v 19.00 v Sukově síni (Dům hudby). Výtěžek bude věnovaný na podporu Domácího hospice Andělů strážných.

Sbírka školních potřeb - Oblastní charita Pardubice pořádá tradiční sbírku školních potřeb pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin. Aktovky, batohy, penály, psací potřeby a další můžete do 9. září přinést buď do sídla Charity – V Ráji 732, nebo na faru. Děkujeme, že myslíte na potřebné.

 

 

Historie