Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 25. 8. do 1. 9. 2024

Změny bohoslužeb v neděli 1. září
-    Klášterní kostel – v 10:00 bude sloužena první mše svatá pro děti a rodiče
-    Tuněchody – v 16:00 
-    Dražkovice – v 10:30
-    Mikulovice – nebude mše svatá sloužena.
-    Kostel sv. Jiljí – v 17:00 bude sloužena poutní mše svatá

Žehnání aktovek a školních potřeb - v 10:00 bude sloužena v klášterním  kostele  1. mše svatá pro děti a rodiče, při které budou požehnány školní potřeby.

Uzávěrka Zpravodaje farnosti č. 5 – ve středu 4. září. Těšíme se na Vaše příspěvky.

Modlitba za národ – ve středu 28. srpna v 17:30 v kostele sv. Bartoloměje.

Čtvrteční adorace – od 18:30 do 20:30 v kostele sv. Bartoloměje. 

Přihlášky na náboženství - i ve školním roce 2024/2025 mají děti možnost navštěvovat hodiny náboženství a to buď na faře, nebo u salesiánů. Pokud se rozhodnete pro vyučování na faře, tak vyplňte elektronickou přihlášku na farních stránkách farnosti www.farnost-pardubice.cz, kde také naleznete konkrétní rozpis výuky náboženství. Děti, které budou chodit na výuku k salesiánům, je nutné přihlásit na stránkách salesiánského střediska www.salesianipardubice.cz.

Kurz Alfa –  cyklus diskuzních večerů (nejen) pro všechny hledající, kteří přemýšlí na duchovním rozměrem svého života. bude probíhat každý čtvrtek (od 3. října) od 19:00 na faře. Popřemýšlejme zda není v našem okolí někdo, koho bychom mohli pozvat, případně ho na kurz doprovodit. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím e-mailu: kurzalfapardubice@gmail.com

Evangelizační kurz – od září bude probíhat 2. ročník Evangelizačního ročníku „Pojďte a uvidíte!“ Kurz se určen pro všechny katolíky, kteří chtějí nadále rozvíjet svůj vztah s Kristem a zároveň se formovat v oblasti evangelizace. Přihlásit se můžete do 6. září na bihk.cz/evangelizace. Zároveň je nutné zaslat motivační dopis. Bližší informace o kurzu naleznete na bihk.cz/evangelizace/evangelizacni_kurz.

Dny evropského dědictví – se konají v sobotu 7. září. V době 13:00 - 17:00 budou pro veřejnost zpřístupněny kostel sv. Bartoloměje, kostel Zvěstování Panny Marie a katakomby. Zváni jste také na přednášku prof. Petra Vorela ve 14:00 v kostele sv. Bartoloměje. Více informací o programu najdete na nástěnkách a na internetových stánkách naší farnosti. Prosíme ty z vás, kteří mohou pomoci při zajištění kostela sv. Bartoloměje během jeho otevření veřejnosti, aby se zapsali na rozvrhový lístek, který bude na stolku pod kůrem v kostele sv. Bartoloměje nebo se hlaste v kanceláři na faře. Předem děkujeme za vaši ochotu. 

Volné intence – intence (zvláštní úmysl mše svaté) je námi formulovaná modlitba, kterou během mše svaté svěřujeme Bohu. Úmysl nemusí být pouze za zemřelé, ale můžeme vyprošovat potřebné milosti i žijícím osobám nebo děkovat za přijatá dobrodiní. O intenci na mši sv. můžete požádat ve farní kanceláři osobně nebo telefonicky. 

Benefiční koncert talentovaných studentů Konzervatoře Pardubice - koncert pořádaný Oblastní charitou  Pardubice se uskuteční v pondělí 9. září v 19.00 v Sukově síni (Dům hudby). Výtěžek bude věnovaný na podporu Domácího hospice Andělů strážných 

Stolní kalendář 2025 – v kostele sv. Bartoloměje a sv. Jana Křtitele na stolečku jsou k zakoupení stolní kalendáře pro rok 2025. Cena je 89 Kč.

 

 

 

Historie