Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 18. 8. do 25. 8. 2024

Čtvrteční adorace – od 18:30 do 20:30 v kostele sv. Bartoloměje.

Chrámový koncert věnovaný obětem bombardování Pardubic v roce 1944– v sobotu 24. srpna v kostele sv. Bartoloměje od 19:00 se bude konat koncert pedagogů konzervatoře (Jiří Kuchválek –housle , Michal Hanuš – varhany a jejich hosta Jana Ericssona - zpěv)

Poutní mše svatá sv. - Bartoloměje  – v neděli 25. srpna naše farnost oslaví svátek sv. Bartoloměje. Slavnostní mši svatou v 9:00 bude celebrovat Mons. Karel Moravec. Po mši svaté bude následovat posezení s Mons. Moravcem na farním sále.

Evangelizační kurz – od září bude v Hradci Králové probíhat 2. ročník Evangelizačního ročníku „Pojďte a uvidíte!“ Kurz se určen pro všechny katolíky, kteří chtějí nadále rozvíjet svůj vztah s Kristem a zároveň se formovat v oblasti evangelizace. Přihlásit se můžete do 6. září na bihk.cz/evangelizace. Zároveň je nutné zaslat motivační dopis. Bližší informace o kurzu naleznete na bihk.cz/evangelizace/evangelizacni_kurz.

Přihlášky na náboženství - i ve školním roce 2024/2025 mají děti možnost navštěvovat hodiny náboženství a to buď na faře, nebo u salesiánů. Pokud se rozhodnete pro vyučování na faře, tak vyplňte elektronickou přihlášku na farních stránkách farnosti www.farnost-pardubice.cz, kde také naleznete konkrétní rozpis výuky náboženství. Děti, které budou chodit na výuku k salesiánům, je nutné přihlásit na stránkách salesiánského střediska www.salesianipardubice.cz.

Zrušená mše svatá v Třebosicích – v neděli 25.8 nebude mše svatá v Třebosicích

Dovolená kněží – otec biskup Josef a P. Piotr mají ve dnech 18-26.8 dovolenou

Volné intence – intence (zvláštní úmysl mše svaté) je námi formulovaná modlitba, kterou během mše svaté svěřujeme Bohu nejenom na zemřelé, ale taký na poděkovaní, životní jubileum nebo prosba o potřebné milostí.  Máme do konce srpna volné úmysly mší svatých. Úmysl se zapisuje v kanceláři farnosti buď telefonicky.

Stolní kalendář 2025 – v kostele sv. Bartoloměje a sv. Jana Křtitele na stolečku jsou k zakoupení stolní kalendáře pro rok 2025. Cena je 89 Kč.

 

 

Historie